NKT får erkännande för sitt sociala ansvar

NKT har fått ett "Guld"-betyg av det oberoende kreditvärderingsföretaget EcoVadis för efterlevnad av sina sociala ansvarsåtaganden under 2017. Betyget är baserad på bedömningar inom fyra områden av miljö, rättvisa affärsmetoder, arbetskrafts- och mänskliga rättigheter samt hållbar upphandling.

NKT har fått erkännande för utövandet av sitt sociala ansvar (CSR) av det oberoende företaget EcoVadis som specialiserat sig på CSR-leverantörsbetyg. NKT har fått betyget "Guld" - den högsta nivån - i EcoVadis-bedömningssystem för CSR-praxis som genomfördes 2017.

"CSR Gold Rating är en utmärkt prestation för NKT och ett bevis på att våra ansträngningar för att förbättra vårt sociala ansvarsåtagande genom dedikerade initiativ och processer har en inverkan. Det är dessutom en stark motivator för oss att fortsätta vår dedikerade resa mot att säkerställa hållbarhet inom alla delar av vår verksamhet ", säger Dietmar Müller, Chief Operational Officer and Head of Operations.

EcoVadis-värderingen baseras på bedömningar inom de fyra områdena miljö, rättvis affärspraxis, arbetskrafts- och mänskliga rättigheter samt hållbar upphandling.

Läs mer om NKT:s sociala ansvar i CSR-rapporten 2017

Hitta en kontakt nära dig