Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

Alexander Kara, med erfarenhet från flera chefsbefattningar inom energisektorn, tillträder som VD för NKT

8 aug. 2019

I mars 2019 utsåg NKT:s styrelse Alexander Kara till koncernchef för NKT och NKT A/S. Alexander Kara är en internationellt erfaren chef inom kraftdistributionsindustrin med gedigna kunskaper om marknad och teknik, vilket ytterligare stärker NKT:s position som en stark partner på sina nyckelmarknader. Alexander Kara började på NKT den 1 augusti 2019.

Portrait shot of NKT CEO Alexander Kara
Alexander Kara (58, tysk och schweizisk medborgare) kommer till NKT från ABB där han varit Senior Vice President, HUB Business Unit Manager CSE, High Voltage Products med ansvar för alla ABB:s alla produktanläggningar inom högspänning samt marknaderna i Central- och Sydeuropa. Dessförinnan och sedan 1987 har han haft flera viktiga befattningar inom ABB, varav några med globalt, funktionellt ansvar. Från 2012 till 2014 var Alexander Kara chef för ABB:s globala högspänningskabelverksamhet i Karlskrona som nu ägs av NKT.
Styrelseordföranden Jens Due Olsen, sa i mars:
Med utnämningen av Alexander Kara som ny koncernchef för NKT har vi hittat rätt profil som kommer att stärka vår högspänningskabelverksamhet ytterligare och ge oss ännu bättre förutsättningar att dra nytta av den gröna energiomvandlingen och tillväxtmöjligheterna på våra marknader. Alexander kommer med beprövade ledaregenskaper och 30 års internationell erfarenhet av verksamheten inom vår bransch.
Alexander Kara säger:
Jag ser fram emot att ta över ledarskapet för NKT och att aktivt delta i utvecklingen och tillväxten av NKT. Jag brinner för kabelindustrin och tycker det ska bli spännande att arbeta för marknadsledaren inom likströmskabeltekniken. 

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Award Career Company 2023
Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
Loading...