Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

Lyhörd dialog nyckeln till gott partnerskap

30 juni 2022

Installationsföretaget Umia i Stockholm arbetar med att färdigställa 1 400 lägenheter och radhus runtom i Stockholm. I fem olika byggprojekt valde de NKT som partner för leverans av både installationskablar och slang. Från båda sidor har den öppna dialogen varit mycket uppskattad.

UMIA_NKT
Umia i Stockholm är ett installationsföretag för smarta energilösningar, från el till rör. För dem är gränsöverskridande samarbete A och O och de arbetar själva enligt Umiamodellen, där de ser alla energiteknikområden som en sammanhållen enhet. Det gör att kunder, leverantörer och grossister enbart har en kontaktperson, oavsett hur många områden som ingår i projektet.
– Att ha en bra dialog är avgörande för ett lyckat projekt, och det har vi haft med NKT sedan start. I vissa lägenheter har vi behövt olika tekniska speciallösningar. NKT visade tidigt att de har viljan och ambitionen att ta fram lösningar som passar våra behov. Den lyhördheten i kombination med ett brett sortiment gjorde att vi valde NKT, säger Jan Stenberg, kalkylator på Umia och som varit med sedan projektens början.
nkt umia construction site cable connecting construction site
nkt umia employees construction site
UMIA_NKT
Smidigt samarbete
Umias särskilda sätt att arbeta har också varit uppskattat från NKT:s sida. Per Blomkvist är KAM för installatör och industri och blev tidigt involverad i byggprojekten med Umia.
– Det är inte många som arbetar som Umia gör, med alla discipliner närvarande i projekten – även projekteringen, dvs att de tar fram en färdig handling utifrån rambeskrivningen. För oss blir det enkelt och smidigt att bara arbeta med en enhet, inte flera olika. För oss på NKT är det viktigt att allt löper på i arbetet med våra produkter. Därför har vi daglig kontakt med projektledarna och även varit ute och stämt av på bygget varje vecka, säger Per Blomkvist.
Hållbarhet är en viktig faktor för Umia, där samtliga produkter i projekten uppfyller byggvarubedömningen. I arbetet har NKT anpassat förpackningar och leveranser, för att de ska ha en så liten miljöpåverkan som möjligt.
I ett av projekten har Umia även använt sig av NKT:s miljösmarta lösning Qaddy®, en hållbar och återanvändbar kabeltrumvagn, laddad med installationskabel, som gör att installatören enkelt kan föra materialet nära arbetsytan och mata kabeln när den dras ut. Qaddy-trumman skickas sedan tillbaka till NKT som rengör, reparerar och spolar om med nya kablar som sedan är redo att användas igen. Qaddy® är dessutom en bra ergonomisk lösning som gör installationen mer effektiv.

Att ha en bra dialog är avgörande för ett lyckat projekt, och det har vi haft med NKT sedan start.

— Jan Stenberg

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...