Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

NKT har slutfört leveransen av kabelsystem till den havsbaserade vindkraftparken Walney Extension i Storbritannien

4 sep. 2018

NKT har framgångsrikt slutfört ett projekt för leverans av högspänningskablar till den havsbaserade 659 MW-vindkraftparken Walney Extension i Irländska sjön. Leveransen består av mer än 139 km sjökabel och stärker NKT:s starka position inom havsbaserad vindkraft.

NKT factory in Karlskrona
NKT har driftsatt ett 220 kV HVAC-kabelsystem för den havsbaserade vindkraftparken Walney Extension i Irländska sjön. När hela vindkraftparken Walney är i drift senare i år kommer den att vara en av de största havsbaserade vindkraftparkerna i världen, och spela en viktig roll för den gröna omvandlingen av Storbritannien. 
NKT har designat, tillverkat och driftsatt de två extruderade 220 kV-exportkabelsystemen samt ett landkabelsystem som ansluter vindkraftparken till elnätet på land. Alla 220 kV skarvar och avslutning har också levererats och installerats av NKT.
Vi är stolta över att vara en del av det ambitiösa projektet som genererar förnybar energi i Storbritannien och har haft ett utmärkt samarbete med Ørsted och andra leverantörer till Walney Extension. Hos NKT arbetar vi för en hållbar utveckling av den globala energiproduktionen, och det här projektet stärker vår position som en ledande leverantör av avancerade lösningar för högspänningskablar som ansluter havsbaserade vindkraftparker till elnätet, säger Andreas Berthou, vice VD och ansvarig för högspänningskabellösningar hos NKT.
Med Walney Extension understryker NKT företagets starka position på den globala marknaden för havsbaserad vindkraft. NKT har omfattande erfarenhet i Storbritannien, där företaget har levererat kablar för projekt som vindkraftparkerna Galloper, Hornsea One och den nyöppnade Race Bank.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Award Career Company 2023
Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...