Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

NKT introducerar en lösning för långtidsförvaring av sjösjökablar för att kunna utföra snabbare reparationer till havs

5 dec. 2022

NKT erbjuder nu långtidslagring av reservkabellängder på sin högspänningsanläggning i Karlskrona, Sverige, samt på andra lämpliga platser. Den nya lösningen använder kundanpassade förvaringskorgar och möjliggör enklare logistik och snabb mobilisering om oväntade kabelreparationer krävs.

PR_NKT_Storage (1).jpg
Tillförlitligheten hos elkabelnäten är central för den globala övergången till förnybar energi, så det är viktigt att det går snabbt när oväntade reparationer av kablar krävs. Som en ledande leverantör av underhålls- och reparationstjänster för sjökablar introducerar NKT nu en ny lösning för lagring av sjökablar.
Med den nya lösningen kan reservlängder av sjökablar lagras för kunder på NKT:s anläggning i Karlskrona, Sverige. Detta möjliggör snabb mobilisering för eventuella reparationer. Dessutom erbjuder NKT den nya tjänsten på sin anläggning i Eemshaven, Nederländerna, eller på någon annan lämplig plats.
- Vi ser en växande efterfrågan på snabba insatser i nödsituationer, och med den här lagringslösningen kan vi nu erbjuda våra kunder ännu kortare mobiliseringstider", säger Axel Barnekow Widmark, vice VD och servicechef på NKT.
Med den nya lösningen lagrar NKT kabellängderna i skräddarsydda korgar som kan vridas med SPMT:er och skydda kablarna från yttre påverkan. Jämfört med en vridskiva är den här lösningen mer kostnadseffektiv och kräver ett minimum av underhåll.
BritNed, det företag som driver länken mellan Storbritannien och Nederländerna, är det första företaget som använder denna lagringslösning. År 2022 tillverkade NKT ersättningslängder av 450 kV HVDC-kabel och använde NKT Victorias kabelfartyg för att transportera kabeln från anläggningen till korgen.
- Den nya lagringslösningen förenklar logistiken och sparar tid om en oplanerad reparation krävs. Vi känner att kabeln är i goda händer och är mycket nöjda med processen från planering till produktion och hantering av den nya ersättningskabeln för BritNed", säger Dennis Stufkens, Operations Director på BritNed.
Med denna utvidgning av tjänsteportföljen kompletterar NKT sin portfölj av lager- och lagerhanteringstjänster och erbjuder möjligheten att reparera kablar ännu snabbare vid behov.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...