Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

NKT Lighthouse - en fyr för den gröna omvandlingen

1 juli 2021

Det 150 meter höga tornet som byggs vid NKT:s fabrik för högspänningskabel i Karlskrona, har nu officiellt fått namnet NKT Lighthouse.

Tower Karlskrona
Extruderingstornet, vilket NKT bygger som en del av en pågående expansion av sin kabelfabrik, heter nu NKT Lighthouse eftersom det kommer att stå som ett landmärke för staden Karlskrona, en grönare värld och den framtida tillväxten av NKT
- Det här är ett fantastiskt namn. Tornet är byggt för att möta den växande efterfrågan på högspänningskablar som drivs av övergången till förnybar energi och det kommer att stå som en fyr som leder oss alla in i en mer hållbar riktning. Det har varit härligt att se engagemanget från alla som lämnat namnförslag till tornet, som också kommer att vara ett lokalt landmärke för den pågående utvecklingen av staden, säger platschef Claes Westerlind som leder den svenska delen av högspänningsverksamheten inom NKT
Namnet har valts ut av representanter från NKT och Karlskrona kommun efter att närmare 400 förslag lämnades in i en namntävling. NKT Lighthouse föreslogs av Karlskronabon Måns Kyhlbäck och han har nu vunnit en Karlskronalampa samt lunch högst upp i NKT Lighthouse nästa år när byggnaden är helt klar.
NKT Lighthouse kommer att vara 150 meter högt när det når sin fulla höjd. Tornet spelar en viktig roll i produktionsprocessen att applicera isolering till de högspänningskablar som produceras i fabriken i Karlskrona.
Namnet tillkännagavs officiellt av Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona kommun och Claes Westerlind, platschef för NKT i Karlskrona, vid en ceremoni i Marinmuseum.

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...