Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

NKT satsar på grön tillväxt i Polen

9 nov. 2021

Nu satsar Polen på havsbaserad vindkraft och NKT utökar sin närvaro med ett lokalt installationscenter inför de affärsmöjligheter som drivs av den gröna övergången i landet.

Image of Poland PR
Övergången till förnybar energi inleds nu i Polen och NKT expanderar sin lokala närvaro med ett installationscenter för att kunna uppfylla ett växande behov av både land- och sjökablar Centret placeras i Gdynia, Polen, i närheten av Östersjön, där ett flertal havsbaserade vindparker ligger i planeringen. För NKT är investeringarna i den nya polska enheten en naturlig åtgärd för de långsiktiga satsningarna i landet.
- Det växande intresset för förnybar energi i Polen är bra, inte bara för miljön. Här finns även tillväxtmöjligheter för oss i den kommande havsbaserade vindsektorn och i behovet av en förstärkning av elnätet. Vi har redan en stark närvaro i Polen och det är naturligt för oss att vidta åtgärder och stärka vår marknadsposition i landet med det nya installationscentret, säger Alexander Kara, CEO vid NKT.
Företaget förbereder sig nu för att stödja Polen i övergången till förnybar energi genom landets satsningar på 11 havsbaserade vindkraftparker med GW-kapacitet i Östersjön fram till 2040. NKT har en strategiskt god position för de polska affärsmöjligheterna med produktionsanläggningar för högspänningskablar i Karlskrona, Sverige och i Köln, Tyskland.  
NKT planerar att anställa de första kabelmontörerna i slutet av 2021, ytterligare personal kommer att anställas i takt med att potentiella affärsmöjligheter utvecklas med de första projekten som skall realiseras inom den närmaste framtiden.
Tack vare två befintliga tillverkningsanläggningar i Polen som har specialiserat sig på produktion av lågspänningskablar och PVC-kompoundering, är NKT väl positionerade att möta den ökade efterfrågan av kablar vilket drivs av den förväntade förstärkningen av det polska elnätet.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...