Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.
Denna sida har översatts automatiskt, originalinnehållet finns på www.nkt.com

NKT slutför framgångsrikt den första interna TOV-testsekvensen av högspännings DC-kabelsystem

21 juni 2023

NKT tar testet för tillfällig överspänning (TOV) från en teoretisk hypotes till proof-of-concept i egen regi och slutför framgångsrikt sin första testsekvens - en viktig teknisk milstolpe som ökar tillförlitligheten hos kabelsystem som behövs för den gröna omställningen.

Med nuvarande och framtida efterfrågan på hållbara energikällor som växer exponentiellt, ökar trycket på tillförlitliga högspänningskabelsystem ständigt. Som ett resultat av detta driver internationella standardiseringsorganisationer diskussioner kring tester för att säkerställa att framtida kablar kan motstå trycket från ökad stress och överspänningsscenarier. 
NKT har framgångsrikt genomfört sin första kundkompatibla TOV-testsekvens och använder nya interna testmöjligheter för sina högspänningskabelsystem. Denna milstolpe visar NKT:s engagemang för att framtidssäkra tekniken och bättre stödja den fortsatta utbyggnaden av ett likströmsnät i Europa. 
Anders Jensen, CTO, säger: 
"Slutförandet av dessa tester visar robustheten och den höga tillförlitligheten hos våra HVDC-kabelsystem, även under transienta händelser vid de högsta spänningsnivåerna. Det här projektet var ett utmärkt exempel på hur NKT tänjer på de tekniska gränserna för att uppfylla kundernas krav. Att ta en teoretisk hypotes hela vägen till proof-of-concept var en utmaning som vi var stolta över att ta oss an och vi anser att det är en viktig teknisk milstolpe som på lång sikt kommer att stödja tillförlitliga kabelsystem för den gröna omställningen." 
525 kV HVDC-kabelsystem uppfyller kundernas förväntningar
I samband med den nya CIGRE-rekommendationen, t.ex. CIGRE TB 852, om "Special temporary overvoltage test" (TOV) vågformer, har NKT:s 525 kV HVDC kabelsystem framgångsrikt klarat överspänning och utökad överspänningstestning. TOV sammanfattar två nya typer av spänningsvågformer på kabeln som inte tidigare testats för; dämpad oscillation transienta spänningar med olika frekvenser, och lång (några hundra millisekunder) tillfällig överspänning. 
NKT är den första kabeltillverkaren som har intern kapacitet att generera alla typer av tillfällig överspänning på högsta kommersiella nivå i sitt eget högspänningslaboratorium. NKT har utvecklat och investerat i testutrustning som gör det möjligt att generera långa TOV-kurvor med speciella egenskaper som överslag före platån och förbättrad urladdning i slutet av platån. 
Slutförandet av dessa inledande tester och utrustningen kommer att hjälpa NKT att fortsätta leverera högkvalitativ HVDC-kabelsystemteknik till sina kunder.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Award Career Company 2023
Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...