Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.

NKT vinner order för nyckelfärdigt serviceprojekt som ska återställa kraftkabeln mellan Danmark och NorgeCA

31 okt. 2017

NKT har vunnit ordern för den nyckelfärdiga reparationen av Skagerrak 2 sjökabeln, som skadades i juli, från den norska systemoperatören Statnett. Projektet är planerat att börja i oktober.

Cable loading on a sunny day
NKT, den globala leverantören av kraftkabelsystem, kommer att reparera Skagerrak 2-kabeln som är en av de fyra länkarna som förbinder Norge och Danmark, vilket ger förnybar energi till båda ländernas energimix. Kabeln mellan Kristiansand i Norge och Tjele i Danmark skadades i slutet av juli på grund av extern påverkan och NKT kommer att göra en nyckelfärdig reparation på det 250 kV massimpregnerade (MI) kabelsystemet för högspänd likström (HVDC). Reparationen kommer att omfatta allt från projektledning, skarvningsteknik, marinteknik och leverans av skarvmaterial, till hela reparationsarbetet. Det toppmoderna kabelfartyget NKT Victoria kommer att användas för sjöoperationen som planeras att utföras i oktober och november i år.
Oliver Schlodder, chef för NKT Service och Tillbehör säger: "Vi är mycket nöjda med att få arbeta med Statnett för att få länken att fungera så snart som möjligt, så att energiförbindelsen mellan Norge och Danmark blir helt återställd. Det är en utmanande tid på året att göra en havsoperation med hög precision, men med de tekniska förmågorna hos vårt fartyg NKT Victoria och den erfarna organisationen kan vi genomföra det och hjälpa Statnett att minska tiden som kabeln är ur operation”.
NKT har en omfattande erfarenhet av serviceoperationer för både AC- och DC-högspänningskabel inom landbaserade- och havsapplikationer. Serviceoperationen i Skagerrak är ett exempel på de nyckelfärdiga lösningarna som NKT erbjuder som CIS-leverantör (Cable System, Installation and Service), vilket gör det möjligt för kunderna att ha en partner under hela kabelsystemets livslängd för att öka projektflexibiliteten och minska riskerna och kostnaden.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • 01_Copper Mark_logo_RGB_Primary.png
Loading...