Kontakt
Här hittar du rätt NKT-kontakt för din region.
Denna sida har översatts automatiskt, originalinnehållet finns på www.nkt.com

Underteckningsceremoni i Taiwan med den nya joint venture-partnern Walsin Lihwa

29 mars 2023

Som den officiella starten på ett långsiktigt partnerskap äger idag en signeringsceremoni rum mellan de taiwanesiska partnerna Walsin Lihwa och NKT. En delegation från NKT har rest till Taiwan för att besöka Walsin Lihwas huvudkontor för att ceremoniellt underteckna samriskföretaget och de tillhörande avtalen om tjänster och tekniklicensiering. Det slutliga bildandet av samriskföretaget är föremål för sedvanliga myndighetsförfaranden.

Som meddelades den 24 februari 2023 ingår NKT i ett samriskföretag för att tillhandahålla tekniskt stöd för byggandet av den första fabriken för undervattenskablar i Taiwan. Fabriken kommer att producera hög- och mellanspännings AC-kraftkablar för havsbaserad elkraft främst för den taiwanesiska marknaden för havsbaserad vindkraft. Denna förväntas växa snabbt under det kommande decenniet för att driva på landets gröna övergång.
Under besöket i Taiwan kommer NKT också att inspektera marken i Kaohsiung där den kommande undervattenskabelfabriken kommer att byggas. Staden Kaohsiung ligger i södra delen av Taiwan och är landets största industricentrum och är känd som "Taiwans maritima huvudstad". Läget vid havet innebär en idealisk plats för en sjökabelfabrik.
"Jag är glad över att besöka Taiwan och träffa våra nya partner. Samföretaget är ett långsiktigt åtagande mellan Walsin Lihwa och NKT och vi är glada över att kunna påbörja byggandet av fabriken senare i år. Vi förväntar oss en hög tillväxt på den taiwanesiska marknaden under de kommande decennierna och detta partnerskap är ett viktigt första steg för NKT att etablera en närvaro och en plattform för framtida tillväxt i regionen", säger VD och koncernchef Alexander Kara.   
"Vi välkomnar varmt NKT:s besök i Taiwan och är glada över att inleda ett lovande samarbete tillsammans. Det är en stor ära för oss att få arbeta med NKT, ett företag i världsklass för undervattensströmkablar som är känt för sin ledning, sina produkter och sin tekniska spetskompetens. Samarbetet mellan de två företagen, som är en vinst för alla, kommer att påskynda Walsin Lihwas utveckling av verksamheten för undervattenskablar för att på ett betydande sätt bidra till den gröna energisektorn i Taiwan", säger Yu-Lon Chiao, ordförande för Walsin Lihwa.
Fabriken förväntas genomgå provkörningar i slutet av 2025 och starta full produktion 2027.
NKT and Walsn signing contract in Taiwan
NKT and Walsn signing contract in Taiwan
Louise Westh Naldal
VP Group Communications
Image Louise Naldal

Nyhetsbrev från NKT

Vill du hålla dig uppdaterad? I vårt nyhetsbrev får du senaste nytt om trender, produkter och händelser.

Följ oss

Rättvist, hållbart - och ansvarstagande
  • Image of europacable logo
  • Image of ecovadis logo
  • Image of Endorser Logo
  • The Copper Mark
Loading...